top of page

Személyes történetem a böjtölésről

6 évvel ezelőtt az ujjaimon ekcémás tünetek keletkeztek. Bőrgyógyásztól bőrgyógyászig rohangáltam, a „legjobb” szakemberek újabbnál újabb szteroidos kenőcsöt vetettek be a gyógyulás érdekében. A csodaszerek persze gyorsan hatottak, de pár hét elteltével még intenzívebben támadott az ekcéma. Az ember keze mindig kéznél van, már csak emiatt is igen terhes volt együttélni a problémával. Ismerős ajánlásával felkerestem egy természetgógyászt, aki igen szigorú és tartós böjtre utasított. Nagyon sok mindenről le kellett mondanom az étrendemből (liszt, szénhidrát, gyümölcs, tejtermékek stb.). Majdnem egy évig szenvedtem, ugyanis kilátástalannak tűnt, hogy valaha is kigyógyulok az ekcémából, mert a javulásnak a legapróbb jeleit sem tapasztaltam.

Böjtvezető: Edőcs István

DSC04233 másolata (2).JPG

Ekkor hozta a véletlen, hogy eljutottam Arádi Antónia visegrádi léböjt kúrárája. Végigcsináltam a legszigorúbb léböjtöt, ami meghozta az áttörést. Mára teljesen elmúltak a tüneteim, kigyógyultam az ekcémából. A természetgyógyásznak boldogan újságoltam, hogy meggyógyultam és megkérdeztem, hogy visszaállhatok-e az eredeti mindenevő üzemmódba. Természetesen elutasított azzal, hogy semmi nem változott, ha ismét mérgezem magam – ahogy ő nevezte a sok „civilizációs szeméttel” (ételízesítők, cukor, fehérliszt stb.) -, akkor csak idő kérdése hogy ismét kényelmetlen tüneteim lesznek. Az ő elmélete szerint evolúciós léptékben nézve az ember nincs hozzászokva ahhoz, hogy a modern kor nyújtotta táplálékkal túlterhelje a szervezetét. A testünk próbál szabadulni a méreganyagoktól több szervünkön keresztül (máj, vese, nyelv, bőr, tüdő), de ha ezek túlterheltté válnak, akkor a túlterhelés betegségek formájában jelentkezik. Mint például nálam az ekcéma. Örülök neki, hogy mára már gyógyult vagyok az egy éves kemény diétának és a Visegrádi Vitalizázó Vendégházban töltött léböjtkúrának köszönhetően. A gyógyulásom óta sokkal tudatosabban táplálkozom és rendszeresen beiktatok böjtnapokat az életembe.

Szó szerint saját bőrömön éreztem tehát hogy milyen az, amikor a léböjt kúra és a következetes diéta áldásosan hat. Az Antóniával való tartós együttműködés arra az elhatározásra vezetett, hogy az általa felhalmozott tapasztalatokat megosztva segítsek másoknak is hogy könnyebb, felszabadultabb, egészségesebb legyen az életük. Mostani életteremben, a kanári-szigetek legszebbikén, Tenerifén is van élet – nem is akármilyen. Egész évben kiszámíthatóan kellemes időben, szuper körülmények között – Budapesttől mindössze 4 órás repülőútra várom a böjtölőket hogy tehermentesítsék szervezetüket és könnyebben, egészségesebben folytassák életüket.

 „Mielőtt elmérgesedne a helyzet...”         

bottom of page